Origamidekor

Japonya'nın kadim origami sanatı Türkiye'de modern dekorasyonla buluşuyor. Malzemelerden kullanım alanlarıyla faydalarına kadar yararlı bilgiler, bizzat uygulayabileceğiniz yaratıcı fikirler, origami modellerinin fotoğraflı veya videolu yapılışları, dekorasyon önerileri ve daha neler neler! Origami öğrenmek için kurs, atölye ve dersler, sofra ve vitrin düzenleme, etkinlik (event, nişan, düğün) dekorasyonu, özel günler için sevdiklerinize hediye fikirleri; hepsi Origamidekor'da sizleri bekliyor.

Dijital Kağıt Nedir?

Adobe Illustrator'ın içindeki hazır desenlerden ölçeklenmiş bir desen örneği.
Dijital kağıt, dijital ortamda, yani genelde bilgisayar veya telefon ekranında oluşturulmuş elektronik kağıttır. Bu kağıtların üstüne dilediğinizce yazı yazabileceğiniz gibi, onları istediğiniz desenlerle de bezeyebilirsiniz.

Origamiye ciddi olarak eğildiğimde fark ettim ki kağıtların renkleri ve desenleri bu alana muazzam ilgi duyan birini doyuracak seviyelerde değil. Bunun için AliExpress gibi sitelerden kağıt siparişi sık sık versem de bir yandan bu dijital kağıt konusu aklıma girdi.

Başka dijital girişimlerimden dolayı Adobe Illustrator’ı öğrenmeye başlamışken “Neden kağıt deseni de yapmıyorum ki?” dedim. Desen tasarımında daha çok yeni olduğumun altını çiziyorum. Ama bu yolculuğumda belki siz de gelişimimi takip etmek istersiniz.

Buradan yola çıkarak “Dijital Kağıt” sekmesinin altında zaman zaman sizinle cicili bicili kağıt desenleri paylaşacağım. Dikdörtgen boyutlu resimler A4 kağıtları için, kare boyutlular ise A4’e basıp elle kesmek için. Yıldızlar için şerit desenler de ihtimal dahilinde.

Dijital kağıt desenlerini, ileride paylaşacağım Google Drive bağlantılarından ücretsiz indirebilecek ve kullanabileceksiniz. Onları nasıl kullandığınızı yorumlarda belirtirseniz veya Instagram’da Origamidekor’u etiketlerseniz beni çok mutlu edersiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.