Origamidekor

Japonya'nın kadim origami sanatı Türkiye'de modern dekorasyonla buluşuyor. Malzemelerden kullanım alanlarıyla faydalarına kadar yararlı bilgiler, bizzat uygulayabileceğiniz yaratıcı fikirler, origami modellerinin fotoğraflı veya videolu yapılışları, dekorasyon önerileri ve daha neler neler! Origami öğrenmek için kurs, atölye ve dersler, sofra ve vitrin düzenleme, etkinlik (event, nişan, düğün) dekorasyonu, özel günler için sevdiklerinize hediye fikirleri; hepsi Origamidekor'da sizleri bekliyor.

Basit Origami Kitap Ayracı Nasıl Yapılır?

Kendi origami kitap ayracınızı yapmak istemez misiniz?

Başucunuzda duran, okumakta olduğunuz kitaplarda kendi elinizle yaptığınız bir kitap ayracı olsun ister misiniz? Oldukça basit ve pratik bir origami ayraç modeli ile çeşit çeşit ayraçlar yapabilirsiniz. Nasıl yapacağınızı fotoğraflarla adım adım anlatacağım.

1. Kare bir kağıt ayarlayın. 20x20 cm’den, hatta 15x15 cm’den büyük bir kağıt olmaması daha iyi çünkü katlanınca kağıt sayfasından taşmasına gerek yok. Desen ve renk fark etmez. Sizin zevkinize kalmış.


2. Kağıdın iki köşegenini de katlayın. Yani iki karşılıklı köşe arasında birer kat oluşturacaksınız. Ortadan değil kenarlardan katlamaya başlarsanız daha keskin çizgiler elde edebilirsiniz.


3. Karşılıklı iki köşeyi tam orta noktaya doğru katlayın. Karşılıklı diğer iki köşe açıkta kalsın.


4. İki köşe kapalı haldeyken içeride kalacakları şekilde ortadan ikiye katlayın. Kağıdın renkli veya desenli tarafı dışarıda olacak.


5. Yeni oluşan şekildeki iki ucu tam orta noktadan yukarı doğru katlayın. Arkasını çevirdiğinizde uçların açıkta kaldığını göreceksiniz.


6. Yukarıdan baktığınızda ise ortada bir cep olduğunu fark edeceksiniz. Açıkta kalan iki ucu düzgün şekilde cebin içine katlayın.


7. Ayracın son hali. Her türlü kitabın sayfalarına geçirilmeye hazır.


Bu ayraç çocuklar için de çeşitlendirilebilir. Düz bir kağıda yaptıktan sonra başka bir kağıttan göz, dil, diş kesip kağıda yapıştırarak hayvan suratları elde edebilirsiniz. Onun için de ayrıca bir blog yazısı oluşturmayı düşünüyorum. Yakın zamanda bir de video ekleyebilirim.

O zamana kadar, iyi katlamalar!

Bu ayraç kitaplarınıza çok yakışacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.