Origamidekor

Japonya'nın kadim origami sanatı Türkiye'de modern dekorasyonla buluşuyor. Malzemelerden kullanım alanlarıyla faydalarına kadar yararlı bilgiler, bizzat uygulayabileceğiniz yaratıcı fikirler, origami modellerinin fotoğraflı veya videolu yapılışları, dekorasyon önerileri ve daha neler neler! Origami öğrenmek için kurs, atölye ve dersler, sofra ve vitrin düzenleme, etkinlik (event, nişan, düğün) dekorasyonu, özel günler için sevdiklerinize hediye fikirleri; hepsi Origamidekor'da sizleri bekliyor.

Babalar Günü İçin 12 Origami Fikri

Babalar Günü Nedir?

Babalar Günü, her haziran ayının üçüncü pazar günü kutlanır. Bu gün için babanıza alışılmışın dışında bir hediye vermek isterseniz origami ile bir şeyler yapmayı düşünebilirsiniz.

Bu yazıda internette bulunan ve keyifli modellerden oluşan bir liste hazırladım. Önce gömlek ve kravat gibi klasiklerden başlayacağız, sonrasında biraz farklılaşacağız.

Babalar Günü İçin Katlayabileceğiniz Origami Modelleri

1. Origami Gömlek

Baba denilince akla hemen kısa kollu yakalı gömlekler geliyor akla. :) Yurt dışında da durum farklı değil. Bu gömlek aynı zamanda zarf olarak da kullanılabilir. O yüzden içine mesajınızı yazmayı unutmayın.

2. Origami Gömlek Çantası

Origami gömleği zarf olarak değil kutu olarak da sunabilirsiniz. Böylece içine sadece mesajınızı değil minik bir hediyenizi sığdırmanız da mümkün olur. Her iki gömleği de küçük düğmelerle, kravat veya papyonlarla süslemeyi unutmayın.

3. Origami Kravat

Babanız kravat takmayı sevsin sevmesin, bu mini kravatlar üstteki iki modelle oldukça uyumlu durabiliyor. Ölçülerini kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Gömleği elinizle çizim sadece kravatı da origami ile yapabilirsiniz tabii.


4. Origami Papyon

Kravat yerine papyon alternatifini de düşünebilirsiniz. Bunun da yapımı en az diğerleri kadar basit. Aynı şekilde, ölçülerini birbirleriyle uyacak şekilde ayarlayabilirsiniz de. Kombinasyonlar size kalmış.


5. Origami Pantolon

Madem kıyafetlerden devam ediyoruz, tam bir takım yapmak için pantolonu da ekleyelim. Bu da basit bir origami örneği olduğu için origamiyi ilk defa yapsanız bile başarıya ulaşma ihtimaliniz yüksek.


6. Origami Ceket

Takımı iyice tamamlayalım. Ceketi ayrıca yapabileceğiniz gibi, aşağıdaki örnekteki gibi birbirine uyumlu ölçülerdeki gömlek ve kravatla beraber de yapabilirsiniz. 


7. Origami Futbol Topu

Babanıza modüler origamiyle bir futbol topu yapmak ister misiniz? O zaman 10x14 cm veya 5x7 cm boyutlarında 12 kağıt hazırlayın. Hatta yarısı farklı renk olsun. Bu model üsttekilere göre biraz daha zahmetli ama sonuç kesinlikle değecek.


8. Modüler Origami Küp

Babanızın beğenisini endüstriyel görünümlü modüler küple de kazanabilirsiniz. Bunun için 12 tane kenar parçası ve 8 tane de köşe parçası olmak üzere 20 parçaya ihtiyacınız var. Yapıştırıcı kullanmadan birbirlerine geçiyorlar.


9. Origami Şişe

Origami şişeyi tek başına veya aşağıdaki bardaklarla birlikte set halinde yapabilirsiniz. Jo Nakashima'nın modelleri genelde orta seviye ve üstü oluyor. O yüzden yapamazsanız moraliniz bozulmasın. Diğer seçenekleri deneyin.

10. Origami Bardak

Üstteki şişeyi benzer formdaki bu bardaklarla tamamlayabilirsiniz. İsterseniz klasik altılı bir set olabilir, isterseniz de ailenizdeki kişi sayısı kadar jest yapmanız mümkün. Bu da yine orta ve üstü seviyede bir origami.


11. Origami Bonzai Ağacı

Biraz daha uğraşırım diyorsanız bol çiçekli veya yapraklı (ben yapraklı bir tane yapmıştım) mini bir ağaç da yapabilirsiniz. Videoda alüminyum folyodan gövde var. Bakır telden gövdeyi de öneririm.


12. Origami Maske

Çok ilginç bir origami alanı olan maskeler gerçekten farklılaşmanıza olanak tanıyacaktır. Ama daha sert kağıt seçimi, hatta belki kağıdı ıslatma gerekliliğiyle yukarıdaki maddelerden daha farklı bir deneyim sizi bekliyor. Bu konuda Jackson's Origami oldukça ünlü.


Burada sadece 12 modele yer verdim. Elbette daha birçok model bulabilirsiniz. Seçtiklerimin yardımcı olması dileğiyle... İyi katlamalar!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.