Origamidekor

Japonya'nın kadim origami sanatı Türkiye'de modern dekorasyonla buluşuyor. Malzemelerden kullanım alanlarıyla faydalarına kadar yararlı bilgiler, bizzat uygulayabileceğiniz yaratıcı fikirler, origami modellerinin fotoğraflı veya videolu yapılışları, dekorasyon önerileri ve daha neler neler! Origami öğrenmek için kurs, atölye ve dersler, sofra ve vitrin düzenleme, etkinlik (event, nişan, düğün) dekorasyonu, özel günler için sevdiklerinize hediye fikirleri; hepsi Origamidekor'da sizleri bekliyor.

Origamidekor'un YouTube'daki İlk Söyleşisini İzlediniz Mi?


Bir gün Whatsapp'a bir mesaj geldi; iletişime geçen Dr. Işın Akı'ydı. Özenle hazırladığı YouTube kanalına origami bilgilerimle katkıda bulunmamı rica etti. Origamidekor adı altındaki emeklerimin görünür olmasının ve Işın Hanım'ın nazik tavrının etkisiyle seve seve kabul ettim.

Kararlaştırdığımız gün ve saatte ekran karşısına geçerek sohbetimizi gerçekleştirdik ve kayıt altına aldık. İlk uzun soluklu söyleşim olduğu için biraz heyecanlı ve fazlasıyla hevesli olduğumu fark edeceksiniz. :) Öncesinde de epey hazırlanmıştım. Açıkçası benim içime sindi. Umarım sizin de içinizi açacak bir sohbet olmuştur.

Videoda sizi neler bekliyor?

  1. Öncelikle kendimi tanıttım. Kim olduğumu ve origamiye nasıl başladığımı merak edenler için giriş niteliğinde.
  2. Tabii ki "Origami nedir?" sorusunun cevabı. Bu sorunun cevabını burada da bulabilirsiniz.
  3. Bin Turna efsanesi ve Sadako Sasami'nin hikâyesi. Origami hakkında en merak edilen konulardan bir tanesi.
  4. "Origamiyi hangi yaş grubu yapabilir?" sorusunun cevabı. Modellerden örrnekler de verdim.
  5. Origami türlerinden de kısaca bahsettim. Her birinden birer örnek de hazırlamıştım, yayında gösterdim.
  6. Origamide kullanılan malzemelere değindim. Sürprizbozan vereyim: kâğıt! Tabii onun dışında süslemek için gereken malzemeler de var.
  7. Origaminin tarihçesini merak edenler de birçok doyurucu bilgi bulabilir. Çünkü epey araştırıp uzun uzun yanıtladım.
  8. Origaminin okullarda yer almasının faydalarını yaş gruplarına göre açıkladım. Sonrasında yetişkinler için yararlarına da değindim.
  9. "Okullarda origami dersi var mı?" Bu soruya bildiğim kadarıyla yanıt vermeye çalıştım. Özellikle yurt dışındaki okullardan haberi olanların mesajlarına açığım.
  10. Bana sık yöneltilen bir soruyla söyleşiyi sonlandırdık: "Origamiyi nasıl öğrendiniz? Biz nasıl öğrenebiliriz?" Videoda cevapladım; burada da cevaplamıştım.

Not: Daha bu yazıyı yazmadan Işın Hanım'la bir söyleşi daha yapmak için sözleştik. Bu sefer de origamiyle ilgili ama daha belirli bir konuda. Sürpriz olsun, beklemede kalın. ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.