Origamidekor

Japonya'nın kadim origami sanatı Türkiye'de modern dekorasyonla buluşuyor. Malzemelerden kullanım alanlarıyla faydalarına kadar yararlı bilgiler, bizzat uygulayabileceğiniz yaratıcı fikirler, origami modellerinin fotoğraflı veya videolu yapılışları, dekorasyon önerileri ve daha neler neler! Origami öğrenmek için kurs, atölye ve dersler, sofra ve vitrin düzenleme, etkinlik (event, nişan, düğün) dekorasyonu, özel günler için sevdiklerinize hediye fikirleri; hepsi Origamidekor'da sizleri bekliyor.

Origamide Kullanılan Malzemeler Nelerdir?

Origamide kullanılan malzemeler oldukça sık soruluyor. Birçok hobinin aksine bu sorunun cevabı oldukça yalın: kâğıt! Evet, bir parça kağıdınız olduğu sürece origamide yapacak bir model de bulunuyor.

Elbette her kağıtla her model katlanmıyor. "Origami için hangi kağıt kullanılır?" sorunuzun cevabı burada. Kağıt dışında da bazı malzemeler gerekebilir ama bunlar ya kağıdı kesmek için ya da bir modeli bitirdikten sonra süslemek için.

1. Kağıt

Yukarıda söyledik ama tekrar söyleyelim. Origamide temel olarak ihtiyacınız olan şey kağıt. Kare olabilir, başka bir çokgen olabilir veya daire olabilir. Çok kalın ya da çok ince olmaması da tercih sebebi. Fotoğraf kartonu veya gazete ideal adaylar değil ama fotokopi kağıdı uygun.

2. Makas

Origamide makasa en başta kağıdı şekillendirmek için ihtiyaç duyabilirsiniz, örneğin beşgen veya altıgen yapmak için. Bir modeli aralarda kesmeniz gerekiyorsa teknik olarak kirigami yapıyorsunuzdur.

3. Maket bıçağı

Makas varken maket bıçağına ihtiyacınız olmayabilir. Ama çok keskin çizgiler elde etmek ve hızlı hareket etmek için maket bıçağını tercih edebilirsiniz.

4. Yapıştırıcı


Bazı modellerin bitiminde kağıdınız ince gelebilir veya modüler modellerde parçalar birbirine geçse de sağlamlaştırmanız gerekebilir. Bu durumda yapıştırıcıdan yardım alabilirsiniz. Kağıtta sık kullanılan yapıştırıcılar mum yapıştırıcı ve beyaz okul tutkalı.

5. Kalemler


Kalemler, hem de çeşit çeşit. Bazen bir katı işaretlemek için kurşun kalem, bazen bir şeyler çizmek için siyah kalem, renkli kuru boyalar, renkli jel kalemler, pilot kalemler... Yanınızda en az bir iki çeşit olmasında fayda var.

6. Cetvel


Cetvel her zaman ihtiyaç duyacağınız bir malzeme olacak mı olmayacak mı size kalmış. Özel ölçülerde bir model yapmayı düşünüyorsanız şart. Maket bıçağını kağıdı katlamadan kullanmak istiyorsanız da şart. Bazen sadece kağıda iz çıkarmak için de gerekiyor.

7. Kemik Katlayıcı

Origamide ara sıra karşınıza çıkabilecek en ilginç malzeme bu. Kemikten olduğu için mi şekli benzediği için mi böyle denmiş bilmiyorum. Bendeki plastik.

Katların keskin olması lazım ama parmaklarımız ve tırnaklarımızla bunu her zaman elde edemeyiz. Bu aletle katlarınızın üstünden bastırarak geçebilirsiniz. Ucu kağıtta iz çıkarmak için de kullanılabilir.

Ama biz de yok, bulamıyoruz diye üzülmeyin. Hop, üstteki maddelere dönüyoruz. Makas, kalem ve cetvel de benzer işi yapacaktır.

Gördüğünüz üzere origaminin en uzun malzeme listesi bile kısa ve bütçe dostu. O zaman hemen bugün katlamaya başlayalım mı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.