Origamidekor

Japonya'nın kadim origami sanatı Türkiye'de modern dekorasyonla buluşuyor. Malzemelerden kullanım alanlarıyla faydalarına kadar yararlı bilgiler, bizzat uygulayabileceğiniz yaratıcı fikirler, origami modellerinin fotoğraflı veya videolu yapılışları, dekorasyon önerileri ve daha neler neler! Origami öğrenmek için kurs, atölye ve dersler, sofra ve vitrin düzenleme, etkinlik (event, nişan, düğün) dekorasyonu, özel günler için sevdiklerinize hediye fikirleri; hepsi Origamidekor'da sizleri bekliyor.

Kare Kağıt Nasıl Beşgen Olarak Kesilir?

 

Origamiye genelde kare kağıtla başlandığı söylenir ama günümüzde birçok tasarımcının beşgenden (ve diğer çokgenlerden) yaptığı modellere ulaşmanız mümkün. Özellikle gerçekçi çiçek modelleri yapmak için ihtiyacınız olan şekillerden biri beşgen.

Peki, elinizde bir kare kağıt var ama cetveliniz yok diyelim. şit kenarları olan bir beşgen yapamayacak mısınız? Tabii ki hayır. Çok uzun sürüyor gibi görünse de sadece bir dakikada beşgeniniz hazır. Hem de tam ihtiyacınız olan çizgilerle.

1. Adım

Kare kağıdınızı hazırlayın.

2. Adım

Kağıdı tek bir tarafından ikiye katlayın.

3. Adım

Kağıdı açık üstte kalacak şekilde düşünün. Ona göre önce bir köşesinden içeri doğru katlarmış gibi yapıp sadece ortaya bir çimdik atın. (Tamamen katlamayın, fazladan iz bırakmayın.)

4. Adım

Diğer köşeyi de katlarmış gibi yapın. Yine tam ortaya bir çimdik atıp bırakın. Tamamen katlamayın.

5. Adım

Ortadaki noktayı iyi görüyorsanız kalemle işaretlemenize gerek yok. Ama başlangıçta zorlanıyorsanız çarpı olmasa bile kurşun kalemle bir nokta koyabilirsiniz. (Silinebilen bir kalem daha iyi olur, sonra modeli yaparken görünmez.)

6. Adım

Açık taraf üstte kalacak demiştik. Buna göre solda kalan alt köşeyi tam bu noktanın üstüne getirin.

7. Adım

Noktanın üstündeki köşeyi diğer kenarın üstüne katlayın.

8. Adım

Şimdi de sağ taraftaki kenarı sol taraftaki kenarla bitişecek şekilde katlayın. 

9. Adım


Şeklinizi ortadaki çizgiden arkaya doğru katlayın, yani dağ katlaması yapın. Son katladığınız yerler yukarıda kalacak.

10. Adım


Elde ettiğiniz şekilde çizginin üstünde kalan kısımlar fazla. Onları kesip atın. (Geri dönüştürülemeyecek bir parça kalıyor ama konfeti vb için kullanabilirsiniz belki.)

İşte, beşgeniniz hazır!

Fotoğraflardan takip edemiyorum derseniz, kareden beşgen yapımının videosu da var. Aşağıda izleyebilirsiniz.

Kolaylıklar!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.