Origamidekor

Japonya'nın kadim origami sanatı Türkiye'de modern dekorasyonla buluşuyor. Malzemelerden kullanım alanlarıyla faydalarına kadar yararlı bilgiler, bizzat uygulayabileceğiniz yaratıcı fikirler, origami modellerinin fotoğraflı veya videolu yapılışları, dekorasyon önerileri ve daha neler neler! Origami öğrenmek için kurs, atölye ve dersler, sofra ve vitrin düzenleme, etkinlik (event, nişan, düğün) dekorasyonu, özel günler için sevdiklerinize hediye fikirleri; hepsi Origamidekor'da sizleri bekliyor.

Origaminin Faydaları Neler? (Her Yaştan İnsan İçin)


Sizi günlük hayatın stresinden uzaklaştıran her türlü hobinin size yararı olduğu söylenebilir. Ama bazı hobiler, kendi içinde disiplini olan sanatlardır ve bunların çok daha fazla ve köklü yararları olabilir. Origami tam da böyle... Lafı uzatmadan origaminin yararlarına geçelim.

Origaminin Küçük Çocuklara Yararları

  • Parmakları kullanmak motor becerileri ve beyin gelişimini olumlu yönde etkiliyor. Bir çocuğun bir harekete karar verip o doğrultuda parmaklarını kullanarak ayrıntılı bir obje meydana getirmeyi öğrenmesi önemli. Parmaklarını iyi kullanan çocukların sporda da iyi olduğu ve ritim duygusunun geliştiği söyleniyor. Yani origami, sadece origamiden ibaret değil.
  • Hayal gücünü ve renk algısını geliştiriyor. Düz bir kağıttan bir hayvan çıkması bir çocuğun hayal gücünü muazzam etkiliyor. Ayrıca buna farklı renkleri de katarak zihinlerindeki imgeleri çeşitlendirmeniz mümkün.
  • Konsantrasyon ve uzamsal farkındalığı geliştiriyor. Çocuklar için üç dört adımı takip etmek bile odaklanma ve sabır için büyük bir ilerleme demek. Ayrıca bulundukları ortamdaki diğer canlıların ve nesnelerin arasındaki durumunu anlaması için de önemli.
  • Bir şey yaratma sevinci de cabası.

Origaminin Okul Çağındaki Çocuklara Yararları

  • Matematik (mesela kesirleri) ve geometri konularını, özellikle üç boyutlu şekilleri somutlaştırarak anlaşılmalarını kolaylaştırıyor.
  • Düşünme becerilerini geliştiriyor. Modelleri şekillendirirken bir sonraki adımın neden atıldığını kavrayabiliyor ve origami kurallı olmasına rağmen sonunda şekillendirme kısmında kendi kararlarını verebiliyorlar.
  • Problem çözme becerilerini geliştiriyorlar. Adımları takip ederken bir yerde takıldıklarında onu çözerek ilerlemeleri gerekecek. Bu da etkili problem çözme yöntemleri geliştirmelerini sağlıyor.
  • Tabii her şeye de ders ve fayda gözüyle bakılmamalı. Ders kitaplarından yorulan zihinler için harika bir mola ve eğlence kaynağı.

Origaminin Yetişkinlere Yararları

  • Konsantrasyon: Günümüzde o kadar çok dikkat dağıtıcı etmen var ki odak sorunu yaşamamak işten bile değil. Biraz zaman alan bir modelle uğraşmak zamanla odağınızı geliştirmenize yardımcı olacaktır. Başta zorlanınca pes etmemek lazım. Şahsen origami videoları takip ede ede odağımı öyle geliştirmişim ki ardından Adobe Illustrator’ı öğrenip logo vb. yapmam hızlı bile oldu.
  • Hafıza: Araştırmalar gösteriyor ki dijital dünyada her aradığımızı bulduğumuz için hafızamıza o kadar başvurmuyoruz. Ama beyin gelişimi için hatırlamak çok önemli. Üstelik, modelleri yaptıktan sonra aklınızda tutarsanız onları her şartta yapabilirsiniz. Mesela çocuğunuz istediğinde hoop kanat çırpan bir kuş.
  • Stres yönetimi: Yetişkin hayatlarda birçok stres kaynağı var. Bir de son aylarda bunun üstüne pandemi eklendi. Yine kendimden örnek vereyim. Bu süreçte pek çok işi yapmayı canım istemedi ama Origamidekor’u bir gün bile aksatmadım diyebilirim.
Sadece bu yararlar bile hemen şimdi origamiye başlamak için yeter de artar bile! Origami hakkında bilgi edinmek için bu bloğu gezebilirsiniz. Origamiyle neler yapıldığını görmek isterseniz Instagram hesabımız sizi bekliyor. Bunların nasıl yapıldığını öğrenmek için IGTV videolarımız veya YouTube kanalımız hizmetinizde. Origamiyi ders, kurs veya atölye ile öğrenmek isterseniz Instagram hesabımıza mesaj atabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.