Origamidekor

Japonya'nın kadim origami sanatı Türkiye'de modern dekorasyonla buluşuyor. Malzemelerden kullanım alanlarıyla faydalarına kadar yararlı bilgiler, bizzat uygulayabileceğiniz yaratıcı fikirler, origami modellerinin fotoğraflı veya videolu yapılışları, dekorasyon önerileri ve daha neler neler! Origami öğrenmek için kurs, atölye ve dersler, sofra ve vitrin düzenleme, etkinlik (event, nişan, düğün) dekorasyonu, özel günler için sevdiklerinize hediye fikirleri; hepsi Origamidekor'da sizleri bekliyor.

Origamidekor Ürünleri Nerelerde Satılıyor?

 


Origamidekor'da yola hobiyle çıktım ama çok geçmeden kağıt katlama dünyasındaki seçeneklerin çok engin olduğunu gördüm. Ürün satışı yapıyordum ama üçüncü senenin sonunda markalaşmaya daha ciddi eğildim ve ürünlerimi dijital ortamda daha erişilebilir hale getirdim, hala da getiriyorum.

Origamidekor'un renkli logosunu tek renkli (mor) ve daha sade yaptıktan sonra kartvizitlerimi ve etiketlerimi de bastırdım. Ürün siparişlerinizde bundan sonra markamın izlerine rastlayabileceksiniz. Ürün gamım da ilerleyen zamanda daha genişleyip özelleşecek. Kişiselleştirilmiş ürünler üzerinde de düşünüyorum.


Ürünler Nerelerde Satılıyor?

1. Instagram

Satış yapmaya aslında Instagram'da başladım. Mağaza opsiyonu açılmadığı durumda karşılıklı güvenle ilerleyen bir sistem tabii. Mesajlaşarak, sözleşerek. Ama iki taraf için de daha somut bir sistem daha iyi olur. Instagram hesabıma mağaza bağlama ihtimalini değerlendireceğim.

2. Etsy

Etsy içimin gittiği ama mecburen uzak durduğum bir platformdu. Etsy Payments'ın yürürlüğe girmesiyle benim için yurt dışına açılan bir kapı haline geldi. Etsy hesabıma yurt dışı kargoya değecek daha büyük çapta ürünleri koyuyorum ve öyle de devam edeceğim muhtemelen. Ama sayfamın veya ürünlerimin favorilenmesine hayır demem. :)

3. Shopier

Türkiye'de fiziksel dükkan açmadan ödeme alma imkanı tanıyan Shopier deneyimimden şu ana kadar büyük ölçüde memnun kaldım. Hem güvenli ödeme hem de kargo kolaylığı ve indirimi önemli artıları. Tabii her ödeme aracısı gibi belli komisyon oranları var. Shopier hesabımı yurt içi satışlar için kullanıyorum ve kullanacağım.

* Shopier'e daha küçük boyutlu ve daha uygun fiyatlı ürünleri koymaya çalışıyorum. Fiyatlara kargo ve yukarıda değindiğim komisyonların yanı sıra malzeme fiyatları ve uğraştığım süre (yani emek) de dahil. O yüzden pazarlık mümkün değil. Üstelik biraz da kalp kırıcı. :)

Şimdilik Origamidekor ürünleri herhangi bir fiziksel mağazada yer almıyor. Ama ilerleyen zamanlarda yer alacaklardır. Herhangi bir gelişme olduğunda burayı da güncelleyeceğim.

Sağlıcakla kalın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.