Origamidekor

Japonya'nın kadim origami sanatı Türkiye'de modern dekorasyonla buluşuyor. Malzemelerden kullanım alanlarıyla faydalarına kadar yararlı bilgiler, bizzat uygulayabileceğiniz yaratıcı fikirler, origami modellerinin fotoğraflı veya videolu yapılışları, dekorasyon önerileri ve daha neler neler! Origami öğrenmek için kurs, atölye ve dersler, sofra ve vitrin düzenleme, etkinlik (event, nişan, düğün) dekorasyonu, özel günler için sevdiklerinize hediye fikirleri; hepsi Origamidekor'da sizleri bekliyor.

Origami Kusudama Çiçek Nasıl Yapılır?


Kusudama Nedir?” yazımda en sık rastlanan kusudama çiçeğinin nasıl yapılacağını anlatacağım demiştim. İşte o gün geldi çattı.

Öncelikle tek bir çiçek için 5 adet kare kağıda ihtiyacınız var. 4 kağıttan veya 6 kağıttan da yapanlar var. Hatta yuvarlak kağıttan da yapanlar var (son halinde uçları sivri değil yuvarlak oluyor.) Kağıtları aynı renk veya aynı desen seçebilir, hepsini veya birkaç tanesini farklı renkten ve desenden yapabilirsiniz. Bu kısmı hayal gücünüze kalmış. Ama sonrasında katlama kısmının bazı kuralları var elbette.

1. Kağıtlarınızı hazırlayın.


2. Tek bir tanesiyle başlıyoruz.


3. Köşegenlerden birini katlayın. Açık kısmı üste gelen bir üçgeniniz olacak.


4. Sağ ucu alıp üst uca getirerek katlayın.


5. Sol ucu da üst uca getirip katlayın.


6. Yukarı katladığınız uçların birer cep olduğunu fark edeceksiniz. Parmağınızı sokarak cebi açın.


7. Açtığınız cebi iki tarafı da eşit olacak şekilde bastırıp katlayın. 


8. Diğer cep için de 7. adımı tekrarlayın.


9. İki uçta da dışarı taşan iki üçgen göreceksiniz. Bu üçgenleri içeri doğru katlayın.


10. Sağ kenarı tam ortadan içeri doğru katlayın. Sol kenarda da aynısını tekrarlayın.


11. Çiçeğinizin taç yaprağına şeklini vermek için iki kenarı birleştirin. Bu sırada arka kısmı katlamayacaksınız, yuvarlak kalacak.


12. Birleşme noktasını yapıştırın.

* Yapıştırıcı için özel not düşeyim. Stick yapıştırıcı bu model için yeterince kuvvetli değil. Tutkal ve soğuk silikonda başarılı sonuçlar elde ettim. Sıcak silikonu denemedim.


13. İlk 12 adımı diğer karelerde de uygulayın.


14. Çiçeğin taç yapraklarını birleşme noktalarından tek tek birleştirin. Bunu yavaş yavaş, yapıştırıcının kurumasını bekleyerek yapın ki ayrılmasınlar. Sap veya tel takacaksanız sonuncu parçayı yapıştırmadan önce yapmanızı öneririm.





Bu yazıda size tek bir kusudama çiçeğinin nasıl yapıldığını anlattım. Ama siz 14 çiçeği birbirine yapıştırıp kusudama topu da yapabilirsiniz. Onu bir yere asmak veya süslemek istiyorsanız sonuncu çiçeklerden önce ip veya püskül yapıştırmayı unutmayın. Dilerseniz 7 çiçeği ayrı ayrı yapıştırıp sonra ikisini birleştirebilirsiniz. Ortadaki boşluğa düğme yapıştırmanız da mümkün


Söz konusu model için Origamidekor’un eskilerinden bir bağlantı paylaşıyorum: 

Deneyenlere şimdiden kolaylıklar dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.