Origamidekor

Japonya'nın kadim origami sanatı Türkiye'de modern dekorasyonla buluşuyor. Malzemelerden kullanım alanlarıyla faydalarına kadar yararlı bilgiler, bizzat uygulayabileceğiniz yaratıcı fikirler, origami modellerinin fotoğraflı veya videolu yapılışları, dekorasyon önerileri ve daha neler neler! Origami öğrenmek için kurs, atölye ve dersler, sofra ve vitrin düzenleme, etkinlik (event, nişan, düğün) dekorasyonu, özel günler için sevdiklerinize hediye fikirleri; hepsi Origamidekor'da sizleri bekliyor.

Anneler Günü İçin El Yapımı Origami Hediyeler

Anneler Günü tüm dünyada anneleri ve anneliği onurlandırmak için farlı tarihlerde kutlanan özel bir gündür. Türkiye’de mayıs ayının ikinci haftasında kutlanır. (2019 yılı için bu gün 12 Mayıs.) Klasik bir laf olacak ama tabii ki annelerimizin değeri tek bir günle ölçülemez. Yine de böyle günleri birçok kişi coşkuyla kutladığı için annenizi benzersiz bir hediyeyle mutlu etmenizde hiçbir mahzur yok.

Piyasada muazzam bir hediye çeşitliliği olmasına rağmen, doğru insan için doğru hediyeyi bulmak gitgide zorlaşmakta. Neyse ki Origamidekor var. Buradan hem el yapımı hem benzersiz hem de uzun ömürlü hediyeleri sipariş verip kısa sürede teslim almanız mümkün. Elbette ne kadar önceden söylerseniz o kadar iyi. Yapım aşamaları tek tek çekileceği için hediye tam annenizin zevkine göre şekillenebilir ve teslim anında sürpriz yaşamazsınız.

1. Solmayan Çeşit Çeşit Kağıt Çiçekler

Çiçek çok klasik fakat öte yandan garantili bir seçenek. Origami çiçekler gerçek çiçeklere çok benzeyen veya temsili görünümlerde olabiliyor. Her biri tek tek elle katlandığı için aslında annenize değer verdiğinizi göstermeniz için de ideal. Araştırma yaptığınızda birçok kağıt çiçek çeşidi göreceksiniz. Bunlardan birçoğu kesip yapıştırmalı kağıt çiçekler. Onlar da elbette çok şık ama origami çiçeklerde el emeği biraz daha fazla ve belirgin.

2. Tek Tek Katlanıp Birleştirilen 3D Origami Objeler

3D origamiuzaktan kanaviçeye, mantıken de Legolara benzetilebilir. Bu ürünleri oluşturan bütün parçalar tek tek katlanır, birleştirilir ve yapıştırılır. Sonuçta herhangi bir biblo kadar sağlam (hatta seramik ve alçı biblolardan daha sağlam) eserler ortaya çıkar. Kaç parçadan bahsettiğimizi sorarsanız aşağıdaki örneklere bakabilirsiniz; kuğu 800’den, kalp ve kase de 400’den fazla parçadan oluşuyor. Yapımları zaman aldığı için önceden sipariş vermenizde fayda var.

3. Annenizin Bakmaya Doyamayacağı Güzellikte Tablolar

Resimle origaminin bir araya geldi tabloları ve bunları başka hiçbir yerde bulamayacağınızı düşünün. Bütün Origamidekor tablolarının resim kısmına gerçekten “anne” eli değmesi de cabası. Bir anneden başka bir anneye ulaşan bu tabloları kaçırmayın. Başka hiçbir yerde bulamayacağınız derken... Diğer ürünlerin birçoğunun tekrarı var ama bu tablolarımızın yok. O yüzden kaçırmayın.
Bu tabloda resim yok gibi görünebilir ama zemin tamamen beyaz yağlıboyayla dokulu hale getirildi.

4. Onun Hayatınızın Işığı Olduğunu Anlatan Şans Yıldızları

Origamidekor’un en sevdiği işlerin başında şans yıldızları geliyor. Minimal ve sevimli bu yıldızları güzel bir cam şişe veya kavanozda istediğiniz renklerde sipariş edebileceğiniz gibi çiçek veya kalp şekilli kompozisyonlar için de fikir alabilirsiniz. Bunlar da 3D origami gibi elde tek tek katlanıyor. 

5. İçine Başka Sürprizler Koyabileceğiniz Şık Kutular

Hediyenizin tamamı origami olmak zorunda değil. Diyelim ki bir takı aldınız. Onu el yapımı origami kutulara yerleştirip annenize öyle sunabilirsiniz. Böylece hediyenizin etkileyiciliğine etkileyicilik de katabilirsiniz. Kutuları bantlamak yerine iplikle bağlıyoruz ki tekrar tekrar kullanılabilsinler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.