Origamidekor

Japonya'nın kadim origami sanatı Türkiye'de modern dekorasyonla buluşuyor. Malzemelerden kullanım alanlarıyla faydalarına kadar yararlı bilgiler, bizzat uygulayabileceğiniz yaratıcı fikirler, origami modellerinin fotoğraflı veya videolu yapılışları, dekorasyon önerileri ve daha neler neler! Origami öğrenmek için kurs, atölye ve dersler, sofra ve vitrin düzenleme, etkinlik (event, nişan, düğün) dekorasyonu, özel günler için sevdiklerinize hediye fikirleri; hepsi Origamidekor'da sizleri bekliyor.

Pandemide Origami Öğrenmek: Çevrimiçi Zoom Atölyeleri ve Dersleri


COVID-19 pandemisiyle birlikte günlük hayatta yaptığımız birçok şeye ara vermek veya en azından çevrimiçi ortama taşımak zorunda kaldık. Bunlardan biri de hiç şüphesiz birçoğumuzun keyifle katıldığı atölyeler.

Pandemiden önce origami atölyesi, origami kursu ve origami dersi veriyordum. Gerçekliğin kendi ağırlığıyla bir süre bunları çevrimiçi ortama taşımakta isteksiz davrandığımı itiraf etmeliyim. Ama Zoom ve diğer platformlar üzerinden şirketlerle etkinliklere başladık bile.

Bu atölyelerden veya kurslardan yararlanmak için ille de bir şirkette çalışmanız gerekmiyor elbette. İstediğiniz her zaman Origamidekor'un Instagram hesabına mesaj atarak yer ayırtabilirsiniz.

Çevrimiçi Origami Atölyeleri Nasıl Düzenlenir?

  1. Katılımcıyla veya temsilciyle mesajlaşarak tarih ve katılımcı sayısı netliğe kavuştururuz. Vaktin verimli kullanılması açısından belli bir katılımcı sayısını geçmemek daha iyi. Gerekirse birçok oturum yapabiliriz.
  2. Katılımcıların yaş grubunu gözeterek modelleri belirleriz. Mesela, çocuklar için origami atölyesiyse klasik origaminin kurallarını biraz esneterek kitap ayracı gibi süslemeye olanak tanıyan modellere yönelmeyi tercih ediyorum.
  3. Modele bağlı olarak kağıt ve diğer malzemelerin bildirilmesi. Genelde renkli fotokopi kağıtlarından kestiğimiz kare kağıtlar işimizi görüyor. Ama yukarıdaki kitap ayracındaki gibi ekstra malzeme veya şans yıldızındaki gibi kare dışında kağıtlar gerekebiliyor.
  4. Gelelim atölye zamanına. Herkesle belirlenen saatte ve malzemelerle toplanırız. Anlaşılan süre dahilinde modeli yaparken ekrandan herkesin adımları takip edebildiğini kontrol ederim. Gerekirse yavaşlayabilir veya hızlanabiliriz.
  5. Modelin yetişmemesi durumda bitene kadar süreyi biraz uzatabiliriz. Erken bitirmemiz durumunda da cebimde birkaç pratik origami numarası olduğunu göreceksiniz. Kursumuzda pişmanlık yaşamak yok!
İkinci dalgada tekrar eve kapanmışken ister kendi başınıza ister çocuğunuzla ister iş arkadaşlarınızla kaliteli zaman geçirmek için origami atölyeleri ideal. Origamide seçenekler sınırsız olduğu için ilgilenmeniz durumunda defalarca katılım da gösterebilirsiniz.
Çevrimiçinde (ve pandemiden sonra çevrimdışında) görüşmek üzere!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.