Origamidekor

Japonya'nın kadim origami sanatı Türkiye'de modern dekorasyonla buluşuyor. Malzemelerden kullanım alanlarıyla faydalarına kadar yararlı bilgiler, bizzat uygulayabileceğiniz yaratıcı fikirler, origami modellerinin fotoğraflı veya videolu yapılışları, dekorasyon önerileri ve daha neler neler! Origami öğrenmek için kurs, atölye ve dersler, sofra ve vitrin düzenleme, etkinlik (event, nişan, düğün) dekorasyonu, özel günler için sevdiklerinize hediye fikirleri; hepsi Origamidekor'da sizleri bekliyor.

Altıgen Kağıttan Yapılabilecek Origami Modelleri Neler? (Güncellenen İçerik)

Beşgen kağıtla yapılabilen modellerde olduğu gibi altıgen kağıtla da oldukça gerçekçi çiçek modelleri yapmanız mümkün. Çiçek modelleri dışında kutu ve diğer dekoratif ve geometrik objelerden de elde edebilirsiniz. Öncelikle kare kağıttan altıgen kesmeniz gerekiyor. Bunu cetvel kullanmadan da yapabilirsiniz.

1. Origami 6 Yapraklı Zambak (Fendy Tong)

Aslında Sato Naomiki'nin anneme kocaman bir buket yaptığım altı yapraklı zambağını ekleyecektim ama videosu kaldırılmış. O yüzden başka yetenekli bir tasarımcının 6 yapraklı zambağını ekliyorum. Origami zambağın 4 ve 5 yapraklı versiyonları da var. Seçin, beğenin, yapın.

2. Origami 6 Yapraklı Atatürk Çiçeği (Hyo Ahn)

Yılbaşının vazgeçilmezlerinden olan Atatürk çiçeğinin origamide farklı versiyonları var. (Diğer ikisi yılbaşında yapabileceğiniz origami modelleri içeriğimizde.) Katlaması oldukça zevkli olan bu modelin ortasını isterseniz boyayabilirsiniz, isterseniz de kağıt yapıştırabilirsiniz.


3. Origami Altıgen Hediye Kutusu (Paper Kawaii)

Altıgen kutular genelde modüler origamiyle kolayca yapılabiliyor. Ama tek parça yapmak isteyenlere Paper Kawaii'den cazip bir seçenek. Alt ve üst kapaklar için iki ayrı altıgen kesmeniz gerekecek. Geri kalanlar videoda anlatılıyor.

4. Origami Pelleas Kutusu (Peter Keller) 

Altıgen kağıttan yapılan bu modelin adında kutu geçtiğine bakmayın, görüntüsü öyle, pratikte sadece dekoratif. Ama çift taraflı bir kağıtla oldukça şık bir obje olarak evinizde veya iş yerinizde bulundurabilirsiniz.

5. Origami Altıgen Yıldız Kutusu

Pratik bir şekilde yapabileceğiniz ve bu sefer gerçekten kutu olarak kullanabileceğiniz bir modelde sıra. Küçük takılar ve kıyabilirseniz atıştırmalıklar için ideal. Hafif kalın bir kağıttan, mesela fon kartonundan (120 gsm civarı) yaparsanız daha dayanıklı olur.


İşte altıgen kağıttan yapabileceğiniz origami modelleri! Origami hakkında daha çok şey öğrenmek ve yeni modeller keşfetmek için takipte kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.