Origamidekor

Japonya'nın kadim origami sanatı Türkiye'de modern dekorasyonla buluşuyor. Malzemelerden kullanım alanlarıyla faydalarına kadar yararlı bilgiler, bizzat uygulayabileceğiniz yaratıcı fikirler, origami modellerinin fotoğraflı veya videolu yapılışları, dekorasyon önerileri ve daha neler neler! Origami öğrenmek için kurs, atölye ve dersler, sofra ve vitrin düzenleme, etkinlik (event, nişan, düğün) dekorasyonu, özel günler için sevdiklerinize hediye fikirleri; hepsi Origamidekor'da sizleri bekliyor.

Origami Temelleri 4: Puf Böreği Temeli

Puf böreği temeli de basit origami temellerinden bir tanesi. Öğrendikten sonra yapması bir dakika bile sürmeyecektir.
Bizdeki puf böreği aslında köşegen katlamaya karşılık geliyor. Özgün adı "blintz" temelinde geçen yiyecek. Blintz pankeki Avrupa'daki Aşkenaz Yahudilerinin mutfağından geliyor. Aslında onu da rulo yapılarak hazırlanıyor gibi gördüm ama her köşenin ortada bileştirildiği bir versiyonu da olabilir. 
Origami kaynaklarına göre bu temelin diğer adı da yastık temeli çünkü Japonya'da bütün köşelerin ortada birleştirildiği bir yastık yapma tekniği varmış. Bilgi kısmı bu kadar.
Kare kağıtlarımızı alalım ve başlayalım.

1. Adım

Bu temelde bize lazım olan orta nokta. O yüzden kenarlardan ikiye katlayarak bu noktayı belirleyeceğiz. Modele göre köşegenleri katlayıp o orta noktayı elde etmeniz de gerekebilir.
İlk kenarı veya köşegeni katlayalım.

2. Adım

İkinci kenarı veya köşegeni katlayalım. 

3. Adım 

Birinci köşeyi ortaya getirip katlayalım.

4. Adım

İkinci köşeyi ortaya katlayalım.

5. Adım

Üçüncü köşeyi ortaya katlayalım.

6. Adım

Dördüncü köşeyi ortaya katlayalım.
Ve puf böreği temeliniz hazır!
Bitirmeden ne diyoruz: Temelinizi katlarken acele etmeyin, düzgün olmasına özen gösterin ve katlarınızı keskinleştirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.