Origamidekor

Japonya'nın kadim origami sanatı Türkiye'de modern dekorasyonla buluşuyor. Malzemelerden kullanım alanlarıyla faydalarına kadar yararlı bilgiler, bizzat uygulayabileceğiniz yaratıcı fikirler, origami modellerinin fotoğraflı veya videolu yapılışları, dekorasyon önerileri ve daha neler neler! Origami öğrenmek için kurs, atölye ve dersler, sofra ve vitrin düzenleme, etkinlik (event, nişan, düğün) dekorasyonu, özel günler için sevdiklerinize hediye fikirleri; hepsi Origamidekor'da sizleri bekliyor.

Origami Temelleri 2: Kare Temel

İşte origami modellerinde en sık karşılaşacağınız temellerden biri! Bu temeli ezbere bilirseniz yaptığınız modelde biraz daha hızlı ilerleyebilirsiniz. Ayrıca keskin hatlı temeller modellerde önemli olduğu için sağlam bir başlangıç da yapmış olursunuz.
Tam kare şeklindeki kağıdınız hazırsa başlayalım...

1. Adım

Birinci köşegeni katlayalım. Bu noktada dağ ya da vadi katlaması olması fark etmez.

2. Adım

İkinci köşegeni de katlayalım. İlk köşegenle aynı yönde olsun. Yani dağ ise dağ, vadi ise vadi.

3. Adım

Kağıdı ters çevirelim ve bu sefer de ortasından ikiye katlayalım.

4. Adım

Diğer tarafı da ortadan ikiye katlayalım. Bir önceki adımda dağ yaptıysanız dağ, vadi yaptıysanız vadi.
* Eliniz alıştığında bu aşamada kare temeli halledebilirsiniz. Üstteki haliyle köşeleri içeride topladığınızda kare şeklini zaten alacak. Ama yeni başlayanlar için bu hamle kafa karıştırıcı olabiliyor. O yüzden iki adım daha ekleyelim.

5. Adım

Köşegenlerden biri katlı haldeyken üst taraftaki köşeyi çizgileri takip ederek kenara doğru bastıralım.

6. Adım

Şekli 180 derece ters çevirelim, yani sol arka sağ ön olsun. Bir önceki adımda olduğu gibi köşeyi bastıralım. Veee temeliniz hazır!
Katlama hamleleri ve temeller size biraz sıkıcı gelebilir. Görünürde bir şeye benzeyen bir model yok! Ama birçok konuda olduğu gibi öğrenme safhası maalesef böyle. Terimleri bilerek başlamak sağlam bir şekilde ilerlemek için şart.
* Kare temelden devam ettiğinizde kuşlardan çiçeklere birçok modelin böyle başladığını göreceksiniz. O yüzden dişinizi sıkın. :)
* Her temelden sonra şunu hatırlatmaktan da usanmayacağım: Köşegenleri ve kenarları muntazam bir şekilde katlamaya, çizgileri keskin yapmaya özen gösterin. Acele etmeyin; burada önemli olan sanat...
Kolay gelsin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.