Origamidekor

Japonya'nın kadim origami sanatı Türkiye'de modern dekorasyonla buluşuyor. Malzemelerden kullanım alanlarıyla faydalarına kadar yararlı bilgiler, bizzat uygulayabileceğiniz yaratıcı fikirler, origami modellerinin fotoğraflı veya videolu yapılışları, dekorasyon önerileri ve daha neler neler! Origami öğrenmek için kurs, atölye ve dersler, sofra ve vitrin düzenleme, etkinlik (event, nişan, düğün) dekorasyonu, özel günler için sevdiklerinize hediye fikirleri; hepsi Origamidekor'da sizleri bekliyor.

Origami Temelleri 3: Su Topu Temeli


Origamide sıklıkla karşımıza çıkan temellerden bir diğeri de su topu temelidir. Bu temel aslında kare temelin bir noktada ters çevrilmiş hali.
Haydi o zaman, kare kağıtları hazırlayalım.

1. Adım

İlk köşegeni katlayalım. Bu noktada vadi katlaması veya dağ katlaması olması fark etmez.

2. Adım

İkinci köşegeni de katlayalım. İlk köşegen vadiyse bu da vadi, dağsa bu da dağ.

3. Adım

Kağıdı ters çevirelim ve karşılıklı kenarları ikiye katlayalım.

4. Adım

Diğer karşılıklı kenarları da ikiye katlayalım. Kağıdı ters çevirmeden. Önceki adımda dağ katlamasıysa dağ, vadi katlamasıysa vadi.
* Halihazırdaki çizgileri üçgen oluşacak şekilde katladığınızda zaten su topu temelini elde edeceksiniz. Ama yeni başlayanlar için iki adım daha ekliyorum.

5. Adım

Sağ veya sol üst köşeyi çizgileri takip ederek içe katlayın.

6. Adım

Aynı hareketi diğer köşe için de tekrarlayın.
* Bitmiş temel şöyle görünecek:
Bu temelle neler yapabilirsiniz? Öncelikle, ona adını veren, kapak fotoğrafında görebileceğiniz su topu modelini yapabilirsiniz. Kağıt su toplarına elbette su doldurmanız mümkün değil ama onları küp şekli örneğinin yanı sıra ip bağlayarak mini hediye kutuları görünümü veya ışık zincirlerine takarak yumuşak ışık elde edebilirsiniz.
Bu temelden ayrıca zıplayan kurbağa ve basit origami kelebek yapmak da mümkün.
Özellikle köşeleri milimetrik katlamanızı ve çizgileri keskin tutmanızı tembih ederek bitireyim. Kolay gelsin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.