Origamidekor

Japonya'nın kadim origami sanatı Türkiye'de modern dekorasyonla buluşuyor. Malzemelerden kullanım alanlarıyla faydalarına kadar yararlı bilgiler, bizzat uygulayabileceğiniz yaratıcı fikirler, origami modellerinin fotoğraflı veya videolu yapılışları, dekorasyon önerileri ve daha neler neler! Origami öğrenmek için kurs, atölye ve dersler, sofra ve vitrin düzenleme, etkinlik (event, nişan, düğün) dekorasyonu, özel günler için sevdiklerinize hediye fikirleri; hepsi Origamidekor'da sizleri bekliyor.

Origamidekor Origami Kursu İstanbul Sakinlerinin Kağıt Katlama Becerilerini Geliştiriyor

Origaminin kursu olur mu demeyin! Nasıl bir çok sanatın öğrenilmesi için kurs gerekiyorsa kağıt katlama sanatı origami için de kurs gerekiyor ve nasıl piyano öğrenmek isteyen birisi piyanonun başına geçtiği anda Beethoven çalamazsa kağıdı eline alan birisi de kendini ancak adım adım ve sabırla çalışarak ileri noktalara taşıyabilir.
Origamidekor origami kursu İstanbul dahilinde muhtelif yerlerde istediğiniz gün ve saatlerde gerçekleşebilir. Daha ayrıntılı bilgi vermeden önce izin verirseniz bir origami kursunda sizi neler beklediğinden bahsedeyim.

Origami kursu nedir, ne işe yarar?

Origami kursunun Türkiye’de pek örneği yok. Genelde atölyeler karşımıza çıkıyor ama bazı origami atölyeleri ilerleyen zamanlarda diğer kağıt sanatlarına geçiş yapabiliyor.
Atölyeler belli bir gün ve saatte, birbirini tanıyan ya da tanımayan insanların bir araya gelerek eğitmen tarafından belirlenen modeli yaptıkları etkinlikler. Origami kursu ise en az bir aylık, hatta iki, üç veya dört aylık düzenli origami derslerinden (haftada bir veya iki saatten) oluşan bir format.
Origami kursları genel olarak kişiye özel. Birkaç kişilik bir arkadaş grubuna da origami kursu verilebilir. Kağıt katlama adımlarını herkese tek tek göstermek gerektiği için atölyelerde olduğundan daha az kişiyle yapılması daha verimli sonuçlar almamızı sağlıyor.

Origami kursunun programı var mı?

Origamidekor’un origami kursunun sabit bir programı yok. O nasıl oluyor ki derseniz... Kurstan önce öğrencilerle telefonla veya yüz yüze görüşerek onlardan beklentilerini öğreniyorum ve yüz yüze görüşmelerde bir iki deneme modeli katlayarak origamide hangi noktada olduklarını görüyorum.
Origamiye uzun süredir ilgi duyan kişiler kağıt katlama teknikleri hakkında bilgi sahibi olabiliyor ve basit origami modellerini çoktan geçmiş olabiliyorlar. Dolayısıyla, onların derslerini en baştan başlatmak yerine daha ileri bir noktadan başlatabiliyorum. Böylece vakit kaybının ve can sıkıntısının da önüne geçilebiliyor.
Ders süreleri ve derste gösterebileceğim modeller kısıtlı olduğu için öğrencilerin ilgi alanlarını öğrenerek ders öncesinde uygun modelleri onlara mesajla gönderiyorum ve beğenilen modelleri ben de aynı bir öğrenci gibi çalışıp ezberleyerek iyi bir ders sunmayı hedefliyorum. (Origamidekor’un Instagram hesabınabakın, o kadar çeşitli modelleri akılda tutmaya maalesef imkan yok!)
Program esnek ve kişiye özel olduğu için çocuklar için origami kursları da, yetişkinler için origami kursları da benzer mantıkta işliyor ve her ikisi de mevcut.

Origami malzemeleri temin edilecek mi?

Malzeme konusuna gelirsek: Origamide kesme ve yapıştırma olmadığı için bazı istisna modeller haricinde tek ihtiyacınız olan kağıt. Kursta size başlangıç ve orta seviye modelleri yapmanıza olanak tanıyan düz beyaz veya renkli A4 fotokopi kağıtları temin ediyoruz. Bence özel satılan origami kağıtlarının bir kısmı pahalı ve başlangıçta deneme için kullanılması gereksiz. Ama elinizde kullanmak istediğiniz özel bir kağıt varsa elbette getirebilirsiniz. Modele uygun bir kağıtsa onunla devam edebilirsiniz.
Yazının yazıldığı an itibarıyla Galata’da ve Cihangir’de birer mekanda kurs, ders ve atölye vermekteyim. İstanbul’daysanız ve origami kursu almak istiyorsanız instagram.com/origamidekor’a mesaj atarak veya dekororigami@gmail.com’a eposta göndererek benimle iletişime geçebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.