Origamidekor

Japonya'nın kadim origami sanatı Türkiye'de modern dekorasyonla buluşuyor. Malzemelerden kullanım alanlarıyla faydalarına kadar yararlı bilgiler, bizzat uygulayabileceğiniz yaratıcı fikirler, origami modellerinin fotoğraflı veya videolu yapılışları, dekorasyon önerileri ve daha neler neler! Origami öğrenmek için kurs, atölye ve dersler, sofra ve vitrin düzenleme, etkinlik (event, nişan, düğün) dekorasyonu, özel günler için sevdiklerinize hediye fikirleri; hepsi Origamidekor'da sizleri bekliyor.

Origami Temelleri 6: Balık Temeli

Bu temelin adında balık geçse de ona kedi gibi kısa kulaklı birçok hayvan modelinde rastlamanız mümkün. O yüzden, özellikle hayvan yapmaya meraklıysanız bu temel sizi epey ilgilendiriyor.

Kare kağıtlar hazır mı? Bu temelin katlanıp açılmış hali şöyle:

1. Adım

Öncelikle köşegenleri katlayalım. Ve tabii ki düzgün katlayalım. Ortadan değil iki köşeden başlayıp ortaya doğru katlarsanız daha iyi sonuç alırsınız.

2. Adım

Tavşan kulağı katlamasını hatırlıyor musunuz? Burada aslında iki tarafa onu yapacağız. Ama hatırlamıyorsanız da baştan anlatayım.

Bir köşegen çizginin karşısındaki köşeyi ona getirin ve altaki köşeyle birlikte kağıdı çizgi boyunca hizalayın.

3. Adım

Yukarıdaki adımı üstteki köşeyle de tekrarlayın.

4. Adım

Tekli kulakçık şöyle görünecek.

5. Adım

Sıra köşegenin diğer tarafındaki köşede. Bu sefer de onu köşegene yanaştırıp çizgi boyunca alttaki köşeyle birleştirin.

6. Adım

İkili kulakçık da şöyle görünecek.

Burada modelin talimatlarına da dikkat edin. Bazı katların önüne geçmek için köşegen boyunca katlamayı sadece orta noktaya kadar yapmanızı isteyebilirler. Kimisi de kulakçıkların iki yöne de katlanması isterken kimisi sadece tek yöne katlanmalarını söyleyebilir.

Kolaylıklar dilerim!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.